Äppelmuffins med crumble
Smarriga äppelmuffins som toppats med crumble. Försvinnande goda!
Kategori:
FikabrödPublicerat:
2011-10-02Författare:
Johanna Sandström
Mängd: 8-16 muffins.
Tid: .
Ingredienser
- 3 dl skalade och tärnade äppelbitar
- 2 dl strösocker
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 125g smält smör eller margarin
- (+Eventuell smaksättning såsom lite rivet citronskal, 1 tsk kanel eller kardemumma)
Crumble- 30 g margarin
- 2 msk strösocker
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk vatten
Tillaga så här
- Smält 1/2 dl av sockret i en kastrull tillsammans med äppelbitarna. Rör ev ned lite rivet citronskal, kanel eller kardemumma som smaksättning.
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Blanda de resterande torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med fettet.
- Vänd ner äppelröran i smeten och fyll sedan muffinsformarna till 2/3.
- Nyp ihop ingredienserna till crumble och strössla över muffinsarna.
- Grädda dina äppelmuffins i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Fler bilder på Äppelmuffins med crumble
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar