Äppelpaj
En mumsig äppelpaj gjord på årets äpplen.
Kategori:
EfterrättPublicerat:
2011-08-28Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 4 gröna äpplen
- 3 msk socker
- 1 msk kanel
- 150 g margarin
- 1,5 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och klyfta äpplen.
- blanda äpplena med socker och kanel. Lägg äpplena sedan i en pajform.
- Smält margarin och blanda ner socker, vetemjöl och bakpulver.
- Fördela pajdegen jämnt över äpplena i pajformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.
Fler bilder på Äppelpaj
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar