En enkel och smakrik asiatisk rätt med fläsk- eller kycklingfärs, vitkål, ingefära och lime. Perfekt att servera med ris och toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Snabblagad och full av fräscha smaker!
Kategori: Kött Publicerat: 2024-08-08 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
500 g fläskfärs eller kycklingfärs
Neutral olja, till stekning
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven ingefära
1 liten bit röd chili, finhackad
200 g färsk vitkål, strimlad
0,5 dl vatten
0,5 dl fisksås
2 msk japansk soja
1 msk flytande honung, ljus sirap eller socker
1 lime, pressad saft
Salladslök, jordnötter och koriander till garnering
Servering
Kokt ris
Extra limeklyftor
Tillaga så här
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den är genomstekt och fått fin färg.
Tillsätt den finhackade vitlöken, riven ingefära och den hackade chilin till färsen. Stek ytterligare en stund tills dofterna släpps lös.
Vänd ner den strimlade vitkålen i pannan och rör om så att den blandas väl med färsen och kryddorna.
Häll i vattnet, fisksåsen, sojan och honungen. Låt allt småputtra i några minuter så att smakerna får gifta sig.
Pressa över limesaften och rör om. Smaka av och justera eventuellt med mer fisksås eller lime efter smak.
Garnera rätten med skivad salladslök, hackade jordnötter och färsk koriander.
Servera genast med det kokta riset och extra limeklyftor vid sidan om.
Fler bilder på Asiatisk färs med vitkål och lime
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!