Fräsch auberginegratäng med linser, mozzarella och krämig oreganosås. Godaste aubergine i gratäng som tar rollen av pastan i en lasagne och röd linsröra ersätter köttfärssås.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2019-09-01 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 st aubergine (stora)
1 tsk salt
2 st morot
1 klyfta vitlök
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl röda linser
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung
2 tsk torkad timjan
1 krm salt
2 msk olivolja
2 dl mozarella
3 dl vatten
Oreganosås
2 dl turkisk yoghurt (eller crème fraiche för ännu krämigare)
1 dl hackad färsk oregano
1 liten vitlöksklyfta
Tillaga så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär auberginerna i skivor ca 1 cm tjocka. Strö ut dem i ett tunt lager på en ugnsplåt. Salta och låt stå ca 15 min.
Fräs rivna morötter, pressad vitlök, hackad lök. Häll i krossade tomater, tomatpuré, sköljda linser, balsamvinäger, honung, timjan och salt. Låt sjuda ca 20 min.
Ringla olivolja över aubergineskivorna och rosta dem gyllenbruna i ugnen, cirka 10 minuter högt upp i ugnen.
Varva linsröra, aubergineskivor, linsröra, aubergineskivor i en ugnsfast form. Toppa med mozzarella. Gratinera mitt i i ugnen ca 10 min.
Oreganosås
Blanda turkisk yoghurt och pressad vitlöksklyfta i en liten skål. Blanda ner den hackade oreganon.
Servera gratängen med oreganosåsen och gärna en grön sallad och bröd.
Fler bilder på Auberginegratäng med linser och mozzarella
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!