Saffransbiscotti är enkelt och gott att baka. Biscotti är en söt och knaprig, italiensk mandelskorpa som med saffran blir en utsökt kaka till glögg, te eller kaffe.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2019-12-10 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 50 stycken.
Tid: .
Ingredienser
150 g sötmandel
75 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran (0,5 g)
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Tillaga så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka mandeln grovt. Blanda ihop smör, socker och saffran i en bunke. Rör ner ett ägg i taget i bunken.
I en annan bunke blandas vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel. Rör ner torra blandningen i saffransblandningen tills allt är jämnt blandat.
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla den till tre längder som är nästan lika långa som en plåt. Lägg alla tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biscottilängderna i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Sänk värmen till 100 grader och ta ut plåten. Låt biscottilängderna svalna en liten stund och skär dem sedan i långa, sneda bitar.
Lägg tillbaka all biscotti på plåten med snittytan uppåt och torka den i ugnen i ca 40 min eller tills de är torra.
Fler bilder på Biscotti med saffran
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!