Blåbärsmuffins
Muffins med blåbär och havre som är stora och riktigt goda.
Kategori:
FikabrödPublicerat:
2011-08-27Uppdaterat:
2020-07-16Författare:
Daniel Lind
Mängd: 12 stora muffins.
Tid: .
Ingredienser
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 150 gram smör
- 1,5 dl mjölk
- 3 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl blåbär
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda smör och socker i en bunke.
- Tillsätt äggen och rör ihop.
- Blanda ner havregryn, mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
- Blanda sist ner mjölken.
- Förbered tolv stora muffinsformar på en plåt.
- Rör försiktigt ner blåbären i muffinssmeten.
- Häll muffinssmeten i muffinsformarna som fylls till ca hälften, men inte mer än 2/3.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Tips: Servera underbara blåbärsmuffins med vispad grädde och färska blåbär så blir det en efterrätt.
Fler bilder på Blåbärsmuffins
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Skicka kommentar