Klassisk blåbärspaj som är lyxigt enkel och väldigt god. Serveras med vaniljsås eller grädde.
Kategori: Efterrätt Publicerat: 2011-08-01 Uppdaterat: 2020-07-16 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
1 dl socker
Fyllning
5 dl blåbär
1 dl socker
Till servering
Grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller grädde.
Tillaga så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret så att det blir ungefär rumsvarmt om det inte redan är mjukt.
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke.
Dela pajdegen i två lika delar. Den ena delen sparas till slutet och den andra delen fördelas jämnt i en pajform.
Förgrädda pajdegen i pajformen i ugnen i 10 minuter.
Blanda Blåbären och sockret i en bunke.
Häll blåbärsblandningen i pajformen på pajdegen.
Fördela den andra halvan av pajdegen ovanpå blåbären. Det görs t.ex. genom att ta en liten klick och med fingrarna platta till den för att sedan fördela de platta klickarna jämnt över blåbärspajen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med vaniljsås, vaniljvisp, grädde eller glass.
Fler bilder på Blåbärspaj
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Tilda skrev 2020-07-16:Jättebra förklaring! Enkel och god och barnen ÄLSKADE den.