Broccoligratäng
Krämig broccoligratäng som passar som tillbehör till många rätter. Kan också kombineras med t.ex. korv och bli en god huvudrätt.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2011-07-03Uppdaterat:
2022-02-15Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 800 g broccoli
- 1 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 0,5-1 msk senap
- 125 g keso
- 3 dl riven lagrad ost
- Salt
- Svartpeppar
Tillaga så här
- Koka broccolin i saltat vatten 3 minuter.
- Smörj en ugnsfast gratängform med smör.
- Häll av vattnet och lägg i broccolin.
- Vispa ihop vetemjöl och mjölk.
- Koka upp och låt sjuda i 3 minuter.
- Häll ned senap, keso och osten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över broccolin i formen.
- Gratinera i 250 grader i övre delen av ugnen i 10 minuter.
Fler bilder på Broccoligratäng
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar