Snabblagad broccoligratäng med korv och krämig ostsås. Serveras med ris.
Kategori: Kött Publicerat: 2013-01-05 Uppdaterat: 2022-02-15 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
500 g broccoli
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 tsk senap neutral (eller 1 tsk dijonsenap)
1 tsk salt
1 krm muskotnöt
2 dl riven ost
ett stänk svartpeppar
300 g falukorv
0,5 msk ströbröd
Tillaga så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka broccolin i lättsaltat vatten tills vattnet kokar. Häll bort vattnet.
Gör stuvningen. Smält margarinet och rör ner vetemjölet. Häll i mjölk, senap, salt, muskotnöt och svartpeppar. Låt koka någon minut. Akta så det inte bränns genom att vispa ofta.
Häll ner nästan all riven ost i stuvningen. Spara resten till topping på gratängen.
Skär korven i små tärningar.
Lägg ner korven och broccolin i en ugnsfast form. Häll över ostsåsen.
Fördela resten av osten jämnt över gratängen och strö sist över ströbrödet.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Servera gratängen lätt avsvalnad med ris, t.ex. basmatiris.
Fler bilder på Broccoligratäng med korv
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!