En broccolipaj med fejkon och både färskost och lagrad ost i fyllningen. Pajen färgas vackert guldgul med gurkmeja.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2013-05-26 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
2 msk vatten
Fyllning:
140 g fejkon (vegetariska bitar á la bacon)
250 g frysta broccolibuketter
1 st gul lök
1 msk margarin till stekning
salt och peppar
250 g keso, sk cottage cheese eller färskost
1 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk gurkmeja
1 dl riven stark ost
Tillaga så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i 10-15 min i ugnen.
Koka broccolin någon minut.
Skala och hacka löken och fräs den i margarin tillsammans med fejkonet. Tillsätt broccolin och salta och peppra.
Fördela broccoliblandningen i pajskalet. Blanda keson med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet.
Strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30 min.
Fler bilder på Broccolipaj med keso och fejkon
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!