Chokladfondant är en klassisk drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti.
Kategori: Efterrätt Publicerat: 2019-08-14 Uppdaterat: 2022-02-15 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
150 g mörk choklad 70% (t.ex. Valrhona)
150 g rumsvarmt smör
150 g socker
3-4 ägg
70 g mjöl
Tillaga så här
Smörj ugnsfasta portionsformar med smör och pudra med socker.
Blanda smör och ångsmält choklad.
Vispa socker och ägg poröst. Häll ner äggsockerblandningen i smörchokladen och rör om.
Vänd sedan ner mjölet i smeten.
Häll upp smeten i formarna. Låt stå kallt i minst 10 minuter och grädda sedan i 180 grader i mitten av ugnen i ca 10 min. De ska vara lite fasta i ytterkant men helt rinniga i mitten, då är de perfekta.
Servera denna fondant med färska bär och lättvispad grädde eller glass.
Om desserten inte ska ätas samma dag kan den frysas in ogräddad. När den sedan ska ätas så grädda fondanten i 180 grader i ca 15 min direkt från frysen.
Fler bilder på Chokladfondant
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!