Chokladkolasås
Godaste chokladkolasåsen för efterrätten som du gör med enkla ingredienser.
Kategori:
EfterrättPublicerat:
2020-05-14Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 2 msk smör
- 2 msk sirap
- 1 msk kakao
- 0,75 dl socker
- 0,5 dl mjölk
Tillaga så här
- Smält smör i en kastrull.
- Häll ned socker, sirap och kakao.
- Koka upp och rör i såsen hela tiden under 5 minuter. Ju längre du kokar desto segare kommer kolasåsen bli när den svalnar.
- Tag kolasåsen från plattan och rör i mjölk.
- Låt svalna åtminstone en stund så att konsistensen blir den rätta.
- Servera chokladkolasåsen gärna till vaniljglass och bär, t.ex. hallon.
Tips! Såsen kan förberedas innan, t.ex. dagen innan, om du önskar den kall. Kolasåsen är även jättegod till marängsviss.
Fler bilder på Chokladkolasås
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar