Ciabatta
Ciabatta betyder toffel på italienska och det är så dessa bröd ser ut - som små tofflor.
Kategori:
MatbrödPublicerat:
2011-08-30Uppdaterat:
2021-02-25Författare:
Johanna
Mängd: 8-10 st.
Tid: .
Ingredienser
- 25 g jäst
- 0,5 msk socker
- 1 msk salt
- 5 dl vatten
- 13 dl vetemjöl
- 1 msk olivolja
Tillaga så här
- Lös jästen i vattnet. Tillsätt de andra ingredienserna förutom salt och 1 dl vetemjöl.
- Kör degen på låg växel i 2 minuter och sedan kraftigt (mellanväxeln) i 6 minuter.
- Tillsätt salt och arbeta ytterligare 6 minuter på mellanväxel. Degen skall bli lös.
- Klappa ut degen med olivolja på händerna på en plåt insmord med olivolja så att den blir ca 25*35 cm och täck sedan med plastfolie.
- Låt jäsa i ca 1 timme
- Mjöla bordet och vänd plåten upp och ner så att "degkakan"blir så intakt som möjligt.
- Skär ut 8-10 bitar ca 10*20 och lägg dem försiktigt på två plåtar. De ska se lite "fula" ut.
- Låt jäsa i två timmar.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter.
Fler bilder på Ciabatta
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (2 kommentarer)
Skicka kommentar