Med en len smak av vanilj och ett knaprigt täcke är Crème brûlée oemotståndlig som dessert.
Kategori: Efterrätt Publicerat: 2023-01-02 Uppdaterat: 2024-04-01 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
6 äggulor
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk rent vaniljpulver, Bourbon
Till servering
6 msk strösocker
Tillaga så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggulor och socker lätt.
Koka upp grädde och mjölk. Tag kastrullen från värmen och rör ner vaniljpulver. Låt svalna cirka 10 minuter.
Häll den fortfarande ganska varma gräddmjölken över äggsockerblandningen under kraftig omrörning. Om det råkar bli äggklumpar på grund av dålig omrörning eller för varm gräddmjölk kan du sila blandningen så försvinner de.
Fördela smeten i 4 ugnssäkra små låga och breda (ca 10cm) portionsformar.
Ställ formarna i en hög långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till cirka halva formarnas höjd. Grädda ca 45 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar något ytterligare när den kallnar.
Ställ formarna i kylskåpet i någon timme, men gärna över natten. Crème brûlée ska ätas kall.
Vid servering: Strö strösockret över brûléerna och bränn av med en brännare. Håll inte brännaren stilla någonstans och var noga så att det inte bränns.
Crème brûlée är en dessert som går utmärkt att förbereda dagen innan. Sen är det bara att bränna av den med strösocker precis innan den ska ätas.
Fler bilder på Crème brûlée
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!