Curry Quorn
Krämig quorn-gryta med äpple och curry som tillagas snabbt och serveras med ris.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2013-03-22Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 syrligt äpple
- 2 msk rapsolja
- 1,5 msk curry
- 300 gram Quornbitar
- 2 + 1 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 buljongtärning
- 1,5 msk maizena-mjöl
- 0,5 krm chilipeppar
- 1-2 krm salt
Till servering- 4 portioner ris, t.ex. basmati
- 250 gram körsbärstomater
Tillaga så här
- Skala och hacka gul lök fint.
- Skala och skär äpplet i tärningar.
- Fräs lök och curry i rapsoljan i en gjutjärnsgryta under i några minuter. Häll ner äppelbitarna och quornbitarna och bryn ytterligare några minuter.
- Häll ner 2 dl vatten, grädde och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
- Red av maizena-mjölet i 1 dl vatten och häll ner det i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter.
- Smaka av grytan med chilipeppar och salt.
- Servera currygrytan med ris och körsbärstomater.
Tips! Vill ni göra grytan med kött går det utmärkt att byta ut quorn-bitarna mot kyckling (t.ex. kycklingbröst) skuren i tärningar.
Fler bilder på Curry Quorn
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar