Biffar gjorda på vanlig köttfärs. Passar både till vardagsmat och helgmat beroende på tillbehören.
Kategori: Kött Publicerat: 2012-04-05 Uppdaterat: 2022-03-06 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 8-10 biffar.
Tid: .
Ingredienser
0,75 dl havregryn
1,5 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
400 g köttfärs
1 ägg
Till servering
Stuvade makaroner, eller
potatisgratäng och tzatsiki, eller
potatismos och gräddsås.
Tillaga så här
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt stå och svälla minst 10 minuter.
Blanda ner salt, svartpeppar och köttfärs och rör om.
Vänd ner ägget. Blanda inte för mycket - då blir biffarna sega.
Tag med handen färs av ett äggs storlek. Forma till en boll och platta till så det blir en biff. Stek biffarna på medelstark värme 2-3 minuter på varje sida.
Lägg över biffarna i en panna med lock allteftersom de blir klara. Häll även över den sky som finns kvar i stekpannan. Du kan även hälla i någon matsked vatten i stekpannan och röra om och sedan hälla det vattnet över biffarna i pannan. Det blir en god sky och ger också saftigare biffar.
Servera med t.ex. potatisgratäng eller potatismos och gräddsås.
Fler bilder på Enkla köttfärsbiffar
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!