Fiskgratäng med torsk och räkor
Krämig fiskgratäng på torsk och räkor som är väldigt enkel att tillaga. Serveras med färsk potatis och en fräsch sallad.
Kategori:
FiskPublicerat:
2011-07-18Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 2 paket torskfilé (800 gram)
- 1 msk margarin
- 1 dl frysta gröna ärtor
- 1 dl skalade räkor
- 2,5 dl grädde
- 0,5 msk hummerfond
- 0,5 fiskbuljongtärning
- 2 msk hackad dill
- 1 dl riven ost
- salt och peppar
Tillaga så här
- Värm torskfiléerna så att de blir delvis tinade.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg i de halvtinade fiskfiléerna.
- Lägg på räkor och ärter över fisken.
- Koka grädden i en kastrull.
- Tillsätt hummerfond och buljongtärning.
- Rör ner dillen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över fisken, ärterna och räkorna.
- Strö över osten.
- Gratinera i cirka 30 minuter.
- Servera med potatis och en sallad.
Fler bilder på Fiskgratäng med torsk och räkor
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar