Enkla ljusa frallor som får lite mer fibrer med vetekli. Kan uteslutas eller ersättas med vetemjöl om vanliga frallor önskas.
Kategori: Matbröd Publicerat: 2018-01-22 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 24 frallor.
Tid: .
Ingredienser
7,5 dl mjölk
1 paket jäst (à 50 g)
3 msk rapsolja
1 msk salt
6 dl vetekli
ca 13-14 dl vetemjöl
1 ägg
ca 4 msk skalade sesamfrön
Tillaga så här
Värm mjölken till 37 grader. Häll över i en degbunke. Smula ner jästen och rör tills den lösts upp i mjölken.
Blanda ner rapsolja, salt och vetekli. Rör om.
Blanda ner nästan allt vetemjöl. Knåda degen och tillsätt mer vetemjöl tills den släpper från bunken och degen inte fastnar alltför mycket på händerna. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Dela degen i 3 delar. Dela upp varje del i 8 små degklumpar. Forma till runda bollar och lägg ner de på bakplåtspapper på bakplåtar. Går bra att vara lite hårdhänt när de läggs/kastas ner. Då får de fin form. Låt jäsa under bakduk minst 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt frallorna svalna på galler.
Fler bilder på Frallor med vetekli
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Britt-marie Arthursson skrev 2021-03-09:Ser super goda ut måste prova