Fudge påminner om kola men har en mjukare och lite grynig konsistens. Här smaksatt med kakao och vanilj så det blir en sockrig chokladkola.
Kategori: Godis Publicerat: 2019-12-14 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 40 fudgebitar.
Tid: .
Ingredienser
2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
50 g smör
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
Tillaga så här
Rör ihop grädde och strösocker i en kastrull och koka upp. Ta gärna en tjockbottnad och hög kastrull. Rör om då och då under tiden det kokar upp.
Sänk värmen och fortsätt koka till smeten är 122°C. Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg. Tar lite olika beroende på häll och kastrull, men räkna med ca 15-30 minuter. Använd en termometer eller gör kulprovet (forma till en kula i ett glas med kallt vatten).
Ta kastrullen från värmen och rör snabbt ner smör, vaniljsocker och kakao. Rör tills smöret smällt och all kakao blandats in väl.
Häll smeten på ett bakplåtspapper. Blir cirka 20x30cm. Låt svalna och stelna. Skär din fudge i bitar cirka 2x2cm, dock lite beroende på hur hög massa du fått. Lägg fudgebitarna i en burk och förvara i kylskåp.
Denna chokladfudge passar bra som julgodis till jul, men är lika god en regnig sommardag.
Fler bilder på Fudge
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!