Kladdiga brownies som toppas med chokladtryffel. Godaste chokladbomben och perfekt för den som gillar en riktigt djup chokladsmak.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2019-09-01 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 16 bitar.
Tid: .
Ingredienser
Brownie
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
2 ägg
1 dl vetemjöl
Chokladtryffel
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Några nypor flingsalt
Tillaga så här
Brownie
Sätt ugnen på 160 grader. Täck bottnen på en bakform, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper och vik upp längs kanterna cirka 4 centimeter.
Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker, kakao, vaniljsocker och salt.
Vispa ner ett ägg i taget, men var noga med att blandningen inte är för varm så att äggvitan koagulerar. Blanda ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet.
Fördela browniesmeten jämnt i bakformen och grädda den mitt i ugnen i 20–22 minuter. Den bör vara kladdig, men inte fastna på en tändsticka om du testar att stoppa ner en sån. Låt browniekakan svalna.
Ta ut kakan ur formen, vänd den upp och ner och dra bort bakplåtspappret.
Chokladtryffel / Fudge
Bryt choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde och häll den varm över chokladen. Låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck skålen med chokladtryffeln (med t.ex. en tallrik) och låt stå i rumstemperatur tills den svalnat.
Bred den avsvalnade tryffeln ovanpå browniekakan och strössla flingsalt över. (Om tryffeln är för lös är den troligtvis för varm och kan därför kylas ned i t.ex. kylskåpet en stund för bättre konsistens.)
Låt browniekakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 30 minuter. Skär sedan i 16 bitar. Kom ihåg att brownies bör serveras nästintill rumstempererade för bästa smak.
Fler bilder på Fudge brownie
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!