Fylld kyckling med soltorkade tomater och fetaost
Kycklingbröst fylld med krämig fetaost och soltorkade tomater. Tillsammans med tzatziki, grekisk sallad och ris blir detta en perfekt helgmåltid.
Kategori:
KycklingPublicerat:
2011-05-29Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Kyckling:- 4 kycklingbröst
- Salt
- Peppar
- 100 g bacon
- 6 soltorkade tomater i olja, hackade
- 4 vitlöksklyftor, skivade
- 200 g fetaost
Sallad:- 1 huvud isbergssallad
- 2 avokado
- 2 tomater
- 1 rödlök
Vinägrett till salladen:- 2 msk olja
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
Tillaga så här
- Bryn kycklingbrösten i stekpanna så att de får fin stekyta, salta och peppra efter smak.
- Lägg i bacon och stek snabbt.
- Mixa hackade soltorkade tomater och skivade vitlöksklyftor med fetaosten och baconet.
- Gör ett snitt i kycklingen och fyll dem med ost- och baconröran.
- All röra kommer inte att rymmas inuti kycklingen. Lägg det av röran som blir över ovanpå kycklingfiléerna.
- Baka i ugn på 175 grader i ca 15 minuter.
- Gör salladen med grönsallad, avokado, tomat och hackad rödlök.
- Servera med basmatiris och tzatziki.
Fler bilder på Fylld kyckling med soltorkade tomater och fetaost
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar