Krämig ostsås och broccoli förhöjer smaken av smörstekt gnocci i denna allt-i-ett-gryta.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2020-02-17 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Ostsås
20 g smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk torkad mynta
0,5 citron, finrivet skal
1 äggula
1,5 dl riven stark ost, t.ex. Västerbottensost eller parmesan
Salt och peppar
I grytan
500 g broccoli, helst tinad
(ev. 200g kikärtor, kokta)
3 msk smör
800 g potatisgnocchi, kokt
Salt
0,5 citron, finrivet skal
1 dl stark ost, t.ex. parmesan
3 msk färsk persilja
1 krm chiliflakes, till servering
Tillaga så här
Gör ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och tillsätt mjölet under omrörning med en visp.
Häll sedan i mjölken under vispning. Värm och vispa tills det kokar och blir en krämig sås. Tillsätt sedan mynta och rivet citronskal.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggula och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar så är ostsåsen klar.
Hetta upp 1 msk smör i en gjutjärnsgryta och stek broccoli i 2-3 minuter, eller tills vätskan kokat bort och broccolin har god konsistens. Häll upp broccolin på ett fat.
Stek sedan gnocchin i gjutjärnsgrytan i 2 msk smör. Salta lätt och tillsätt eventuellt mer smör under stekningen. Stek gnocchin tills den fått fin färg.
Häll ner broccolin över gnocchin och ringla över ostsåsen. Strö över persilja, citronskal, finriven ost och eventuellt chiliflakes vid servering.
Fler bilder på Gnocchi med ostsås och broccoli
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!