Grahamsgrynsgröt

Grahamsgrynsgröt

God och snabblagad gröt på grahansgryn som ger kroppen fullkorn och fibrer. Perfekt till frukost eller lunch.

Kategori: Gröt
Publicerat:
Uppdaterat: 2024-06-03
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1,5 dl grahamsgryn
  • 3,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vatten
  • 2 krm salt

Tillaga så här

  1. Häll ner mjölk, vatten och salt i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt det salta mjölkvattnet koka upp.
  3. Vispa ner grahamsgrynen lite i sänder. Låt gröten sjuda i ca 5-10 minuter. Rör om så att det inte bränner fast.
  4. Koka tills gröten har grötig konsistens.
  5. Häll upp och servera grahamsgrynsgröten med mjölk och t.ex. äppelmos.

Fler bilder på Grahamsgrynsgröt

Bild 2 av Grahamsgrynsgröt

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

William skrev 2020-10-10: Det står inte i instruktionerna när man ska gälla i grahamsgrynen, kan vara bra att lägga till den informationen.

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.4/5 (5 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Gröt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.