Köttfärslimpa med grekiska smakupplevelser. Komplett måltid med tomatsalsa och pressad potatis.
Kategori: Kött Publicerat: 2012-03-16 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
900 g potatis
salt
Köttfärslimpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
150 g fetaost
Tomatsalsa
4 tomater
2 msk sweet chilisås
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 krm salt
Tillaga så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka potatisen i saltat vatten.
Skala och riv lök på rivjärn. Pressa vitlöken.
Blanda köttfärsen med salt och peppar. Blanda ner timjan, lök och vitlök. Blanda ordentligt. Blanda sedan ner smulad fetaost och rör om utan att helt mosa fetabitarna.
Tryck ut färsen i en ugnssäker form så att den blir ca 4 cm tjock. Använd en liten form - annars vattnas färsen ut i ugnen.
Sätt formen mitt i ugnen 20-25 minuter.
Skär tomaterna i tärningar. Blanda samman med pressad citronsaft, olivolja och sweet chilisås. Krydda med salt.
Pressa potatisen i potatispress och servera den med färsen och tomatsalsan.
Fler bilder på Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!