Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa

Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa

Köttfärslimpa med grekiska smakupplevelser. Komplett måltid med tomatsalsa och pressad potatis.

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • salt
Köttfärslimpa
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 150 g fetaost
Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 krm salt

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skala och riv lök på rivjärn. Pressa vitlöken.
  4. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Blanda ner timjan, lök och vitlök. Blanda ordentligt. Blanda sedan ner smulad fetaost och rör om utan att helt mosa fetabitarna.
  5. Tryck ut färsen i en ugnssäker form så att den blir ca 4 cm tjock. Använd en liten form - annars vattnas färsen ut i ugnen.
  6. Sätt formen mitt i ugnen 20-25 minuter.
  7. Skär tomaterna i tärningar. Blanda samman med pressad citronsaft, olivolja och sweet chilisås. Krydda med salt.
  8. Pressa potatisen i potatispress och servera den med färsen och tomatsalsan.

Fler bilder på Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.