Grekisk pytt
En festlig ugnsrätt med fläskfilé och rotsaker.
Kategori:
KöttPublicerat:
2011-08-28Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6-8 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 2 kg potatis
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 2 röda lökar
- 1 ask cocktailtomater
- 2 fläskfiléer (à ca 500g)
- 1 paket fetaost (200g)
- 1-2 tsk flingsalt
Marinad- 1,5 dl rapsolja
- 1,5 dl soja
- 1 tsk sambal oelek
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
Tillaga så här
- Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
- Blanda marinaden och lägg fläskfilé-skivorna i marinaden i minst 6 timmar. Gärna över natten.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och klyfta potatisen.
- Skär paprikan i bitar och rödlöken i klyftor.
- Blanda paprikabitarna och lökklyftorna med potatisen.
- Häll några matskedar olivolja över rotsakerna och rör om.
- Fördela rotsakerna jämnt i en djup ugnsform.
- Låt fläskfilén rinna av och lägg fläskfilén ovanpå rotsakerna.
- Dela cocktail-tomaterna i två delar och lägg dem mellan fläskfiléerna.
- Strö över flingsalt.
- Lägg in mitt i ugnen i 35 minuter.
- Ta ut ur ugnen och smula över fetaosten över pytten innan serveringen.
- Servera med en god tzatziki!
Fler bilder på Grekisk pytt
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar