Snabb allt i ett-gryta som ger mycket mat och passar en barnfamilj.
Kategori: Kött Publicerat: 2011-09-12 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
1 gul lök
2 morötter
olja till stekning
4 dl långkornigt ris
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja
8 dl vatten
1 tsk salt
400 g falukorv
1 burk majs (ca 300 g)
0,5 dl gräslök
Till servering
1-2 dl matlagningsyoghurt
Tillaga så här
Skala och hacka löken. Riv moroten på rivjärn. Fräs lök och morot i en större kastrull eller hög gjutjärnspanna i 3 minuter. Tillsätt ris, curry och gurkmeja. Fräs ytterligare 2 minuter under omrörning.
Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt koka på svag värme under lock 20 minuter.
Tärna falukorven och häll ner den och majsen i kastrullen. Låt allt värmas någon minut.
Klipp över lite gräslök innan servering.
Servera korvgrytan med en liten klick yoghurt.
Fler bilder på Gryta med curryris och korv
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!