Recept på krämig quorngryta med gnocchi. Färsk gnocchi med broccoli och quorn blir en spännande gryta som får färg och hetta av ajvar relish.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2021-03-07 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
600 g quornbitar
2 små gula lökar
300 g fryst broccoli
2 msk rapsolja
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 dl vatten
2 dl ajvar relish (medium)
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
800 g gnocchi, färsk
Tillaga så här
Skala och skär löken i bitar.
Tina och skär broccolin i mindre bitar om de är jättestora.
Bryn löken i olja i en gryta. Tillsätt quornbitarna och stek ca 3 min.
Tillsätt broccolibitar, grädde, vatten och ajvar. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 5 min.
Lägg gnocchi i quorngrytan och låt sjuda ytterligare ca 3 min.
Servera grytan med cocktailtomater och gärna även en sallad.
Tips! Vill du inte ha grytan vegetarisk går det bra att byta ut quornbitarna mot kycklinglårfiléer skurna i tärningar. Tänk då på att bryna kycklingen lite mer än i ovanstående beskrivning.
Tips! Det går även bra att byta ut broccolin mot champinjoner som då får stekas med löken.
Fler bilder på Gryta med gnocchi och quorn
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!