Gryta på kyckling och kikärtor
Snabb och krämig kycklinggryta med kikärtor som smakar fräscht och passar även barnen.
Kategori:
KycklingPublicerat:
2012-03-18Uppdaterat:
2024-03-28Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g kycklingfilé
- 1 msk olja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 buljongtärning (grönsaks eller kyckling)
- 3 dl vatten
- 2 tsk japansk soja
- 0,5 tsk sambal oelek
- 1 msk honung
- 1 msk vetemjöl
- 300 g färdigkokta kikärtor
- 1 msk citronsaft
- 2 msk hackad persilja
Till servering- Basmatiris eller jasminris
Tillaga så här
- Koka riset.
- Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den till kycklingen. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt grädde, buljongtärning, 2 dl vatten, soja, honung och sambal oelek.
- Låt grytan koka under lock ca 10 minuter. Red av med vetemjöl utrörd i 1 dl vatten.
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av om de har vatten. Tillsätt citronsaft, persilja och kikärtor i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt ytterligare citronsaft.
- Servera kycklinggrytan med ris.
Fler bilder på Gryta på kyckling och kikärtor
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar