Havreflarn

Havreflarn

Havreflarn är en klassisk och snabblagad kaka att bjuda på en fika. Uppskattas av både vuxna och barn.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 30 flarn.

Tid: .

Ingredienser

  • 75 gram margarin
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm bakpulver

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält margarinet och blanda alla ingredienser. Rör till en smidig smet.
  3. Klicka ut smeten i klickar på ett bakplåtspapper. Lämpligt med ca 15 flarn per plåt och tänk på att de flyter ut mycket.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  5. Låt havreflarnen svalna något och flytta de sedan till ett ugnsgaller för att helt svalna.
Tips! Om du vill ha runda flarn väntar du just tills de går att lyfta och rullar de sedan runt något runt innan du låter de svalna helt. De blir därefter helt hårda som flarn ska vara!

Fler bilder på Havreflarn

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.