Havreflarn är en klassisk och snabblagad kaka att bjuda på en fika. Uppskattas av både vuxna och barn.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2012-08-17 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 30 flarn.
Tid: .
Ingredienser
75 gram margarin
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
1 krm bakpulver
Tillaga så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet och blanda alla ingredienser. Rör till en smidig smet.
Klicka ut smeten i klickar på ett bakplåtspapper. Lämpligt med ca 15 flarn per plåt och tänk på att de flyter ut mycket.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Låt havreflarnen svalna något och flytta de sedan till ett ugnsgaller för att helt svalna.
Tips! Om du vill ha runda flarn väntar du just tills de går att lyfta och rullar de sedan runt något runt innan du låter de svalna helt. De blir därefter helt hårda som flarn ska vara!
Fler bilder på Havreflarn
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!