Sylt av hjortron är både god och lyxig och dessutom enkel att göra själv. Skogens guld och en norrländsk delikatess.
Kategori: Sylt Publicerat: 2020-09-04 Uppdaterat: 2022-08-12 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 2 burkar.
Tid: .
Ingredienser
1 kg hjortron
500 g strösocker
Tillaga så här
Rengör glasburkar och lock. Ställ in glasburkarna i ugnen på 100 grader och locken i ett vattenbad som du kokar upp och låter stå varmt medan sylten kokas.
Rensa och skölj hjortronen.
Varva hjortron och socker i en kastrull. Lägg på locket och låt gärna stå en timme så bären saftar av sig.
Värm upp och koka på svag värme i 15 minuter. Ta bort eventuellt skum under tiden det kokar.
Sänk värmen till låg (så att sylten inte svalnar medan du häller upp den).
Häll upp hjortronsylten i de varma och rena glasburkarna nästan ända upp till kanten och sätt genast på locken. Vänd burken upp och ned några sekunder medan sylten är varm för att döda eventuell bakterie.
Förvara syltburkarna svalt.
OBS! Hjortron innehållen naturligt natriumbensoat så därför behöver det inte tillsättas för ökad hållbarhet.
Fler bilder på Hjortronsylt
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!