Lägga in rödbetor är lätt med detta recept och de blir riktigt goda.
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2011-10-02 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 2 burkar.
Tid: .
Ingredienser
0.5 kg rödbetor
2 liter vatten till kokningen
Inläggningslag
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
Tillaga så här
Rengör rödbetorna under vatten. Koka dem sedan mjuka i en kastrull. Det tar 20-50 minuter beroende på storlek på rödbetorna.
Skiva rödbetorna och lägg den i en väl rengjord glasburk.
Koka upp ättika, socker och vatten och häll den lagen över rödbetorna i burken. Se till att lagen täcker rödbetorna.
Sätt på locken och ställ rödbetorna kallt. De är färdiga att ätas efter ungefär två dygn.
Tips! Små rödbetor kan läggas in hela!HållbarhetInlagda rödbetorna håller sig upp till 12 månader om de förvaras i kylskåp eller sval i lufttäta glasburkar.
Fler bilder på Inlagda rödbetor
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!