Våra enkla och godaste jordnötskakor med en läcker brytning mellan sött och salt.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2011-12-19 Uppdaterat: 2022-02-15 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 30-40 kakor.
Tid: .
Ingredienser
200 gram smör
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl jordnötter
1 tsk bakpulver
Tillaga så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och blanda det med vetemjöl, socker, havregryn och bakpulver.
Hacka jordnötterna grovt och blanda ner de i degen.
Rulla jordnötsbollar och lägg de på bakplåt. Tänk på att de flyter ut under gräddning så fördela inte bollarna alltför tätt. Till en normalstor bakplåt passar ca 15-20 kakor. Platta till bollarna lite med en gaffel så de blir randiga, om du vill.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Förvara jordnötskakorna svalt eller i frysen.
Fler bilder på Jordnötskakor
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!