Kategori: Matbröd Publicerat: 2012-07-20 Författare:
Johanna
Mängd: 16 franskor.
Tid: .
Ingredienser
50 gram jäst
0,5 l vatten
1 msk socker
1,5 -2 tsk salt
3 msk olja
13 dl vetemjöl
Tillaga så här
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet och rör sedan i övriga ingredienser.
Knåda degen smidig och forma till en rulle på ca 50 cm. Skär degen i 16 bitar. Vänd dem eventuellt i mjöl. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min.
Värm ugnen till 250 grader. Grädda bullarna i 10-12 min. Låt svalna på galler!
TIPS!Önskar du kalljäsa dem under en längre tid låter du bröden jäsa i kyl / kallkällare / kallskafferi tex. om du gör dem på kvällen och gräddar dem på morgonen eller när du ska bjuda på middag nästa dag.
Fler bilder på Källarfranska
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!