Kålpudding

Kålpudding

En god kålpudding som görs enkelt i långpanna.

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 8 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Risgrynsgröt
  • 1,5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 7 dl mjölk
Köttfärsröran
  • 1 kg köttfärs
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 2 tsk timjan
Vitkålsröran
  • 2,5 kg vitkål
  • vatten till kokning
  • Salt
  • 2 msk soja
  • 0,5 dl sirap

Tillaga så här

  1. Koka risgrynsgröt. Koka grötris och vatten med salt i en kastrull under lock. Koka tills vattnet kokat in, ca 15 minuter. Häll på mjölken och koka sedan på svag värme under lock 40 minuter.
  2. Bryn köttfärsen. Blanda ner lite avsvalnad risgröt, mjölk, lättvispade ägg, salt och timjan.
  3. Skär vitkålen i små tärningar. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet. Rör ner soja och sirap i vitkålen.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Smörj en djup ugnsplåt. Lägg i hälften av vitkålsröran.
  6. Lägg i köttfärsröran ovanpå vitkålen i ugnspannan.
  7. Bred över andra hälften av vitkålsröran.
  8. Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader och grädda i ca 60 minuter.
  9. Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.

Fler bilder på Kålpudding

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.7/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.