Koka risgrynsgröt. Koka grötris och vatten med salt i en kastrull under lock. Koka tills vattnet kokat in, ca 15 minuter. Häll på mjölken och koka sedan på svag värme under lock 40 minuter.
Bryn köttfärsen. Blanda ner lite avsvalnad risgröt, mjölk, lättvispade ägg, salt och timjan.
Skär vitkålen i små tärningar. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet. Rör ner soja och sirap i vitkålen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Smörj en djup ugnsplåt. Lägg i hälften av vitkålsröran.
Lägg i köttfärsröran ovanpå vitkålen i ugnspannan.
Bred över andra hälften av vitkålsröran.
Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader och grädda i ca 60 minuter.
Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.
Fler bilder på Kålpudding
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!