En krämig och snabb kantarellsås där smaken av kantareller förhöjs av vitt vin, grädde och persilja.
Kategori: Såser Publicerat: 2022-09-14 Uppdaterat: 2024-04-05 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
250 g kantareller, förvällda
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 dl vitt vin
1,5 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 buljongtärning, kyckling
1 dl persilja, hackad
salt och peppar
Tillaga så här
Stek svampen i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull i smöret.
Skala och hacka löken. Lägg ner den i grytan när vätskan kokat från kantarellerna. Låt löken bli mjuk och häll sedan på vinet och låt det koka in något.
Blanda ner grädde, vatten och buljongtärning. Låt det koka ca 5 minuter.
Häll ner persiljan och mixa kantarellsåsen slät med en stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
Fler bilder på Kantarellsås
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!