Kantarellsås

Kantarellsås

En krämig och snabb kantarellsås där smaken av kantareller förhöjs av vitt vin, grädde och persilja.

Kategori: Såser
Publicerat:
Uppdaterat: 2024-04-05
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 250 g kantareller, förvällda
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning, kyckling
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt och peppar

Tillaga så här

  1. Stek svampen i en gjutjärnsgryta eller tjockbottnad kastrull i smöret.
  2. Skala och hacka löken. Lägg ner den i grytan när vätskan kokat från kantarellerna. Låt löken bli mjuk och häll sedan på vinet och låt det koka in något.
  3. Blanda ner grädde, vatten och buljongtärning. Låt det koka ca 5 minuter.
  4. Häll ner persiljan och mixa kantarellsåsen slät med en stavmixer.
  5. Smaka av med salt och peppar.

Fler bilder på Kantarellsås

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Såser

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.