Kardemummakaka snabb

Kardemummakaka snabb

En kardemummakaka med tydlig smak av kardemumma som är enkel att göra och mycket god - även när den är någon dag gammal.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Uppdaterat: 2021-12-25
Författare:

Mängd: 10 bitar.

Tid: .

Ingredienser

  • 75 g smält smör
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1msk ströbröd
  • 2 msk pärlsocker

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt ihop dem med sockret. Blanda sedan ner vetemjöl, malen eller stött kardemumma och smält smör.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm. Eventuellt kan du behöva jämna till smeten med baksidan på en sked. Den kommer bli ännu jämnare av värmen i ugnen.
  4. Strö över pärlsockret jämnt över kakan.
  5. Grädda kardemummakakan 20-25 min i nedre delen av ugnen.
Kakan bör vara kladdig inuti, men inte lika lös som en kladdkaka.
    Kardemummakakan kan varieras och fås aningen mindre söt genom att byta ut pärlsockret mot mandelflarn eller lätt rostade mandlar.

    Fler bilder på Kardemummakaka snabb

    Bild 2 av Kardemummakaka snabb

    Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

    Mai skrev 2019-08-19: Jättegod kaka :) :) Kladdig och tydlig smak av kardemumma. och snabb!

    älsklingskaka!

    Skicka kommentar

    Säkerhetskod Kod:

     

    Dela detta recept

    Sätt betyg

    • Just nu 4.38/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Betyg: 4.4/5 (8 röster)

    Fler recept i denna kategori

    Se alla recept i Fikabröd

     

     


     

    Tack

    Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.