Klassiska kärleksmums med kokos som också kallas mockarutor. Kärleksmumsen bakas snabbt i långpanna och blir alltid saftiga och goda.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2019-03-01 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 30 stycken.
Tid: .
Ingredienser
150 g smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
2.5 msk starkt kaffe eller 2.5 msk vatten och 0,5 tsk snabbkaffepulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering
1 dl kokosflingor
eller
1 dl strössel
Tillaga så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form med hög kant, 25x35 cm.
Smält smöret och häll ner mjölken. Låt blandningen svalna.
Knäck äggen i en bunke och häll på sockret. Vispa luftigt.
Sikta eller häll ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Gärna med elvisp.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Gör under tiden glasyren.
Glasyren: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Det är bäst om den inte är jättevarm när glasyren skall bredas på, eftersom den gör glasyren ännu mer rinnig. Dock så smälter glasyren in i kakan och gör den saftigare så du får själv välja om du vill göra det med varm eller kall kaka.
Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna eller strösslet.
Skär den stora kakan i fyrkantiga bitar.
Fler bilder på Kärleksmums
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!