Gratäng med kassler, grönsaker och ris med smak av curry och ananas.
Kategori: Kött Publicerat: 2014-10-29 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 8.
Tid: .
Ingredienser
6 dl långkorningt ris (matris)
1 köttbuljongtärning
500 g kassler
1 gul lök
1 grön paprika
3 tomater
1 burk ananasringar
Sås:
3 dl grädde
1 ask (400 g) skinkost
4 dl mjölk
3 tsk curry
1/2 tsk salt
Tillaga så här
Koka riset med köttbuljongtärningen.
Skär kasslern i strimlor och fräs den i stekpanna med den hackade löken.
Hacka paprikan, skär tomatern i bitar och dela ananasringarna i mindre bitar. Blanda ner i stekpannan tillsammans med kasslern och låt det värmas en aning.
Blanda kasslern och grönsakerna med det färdigkokta riset och häll allt i en större ugnsfast form.
Blanda grädden, skinkosten och mjölk i en bunke. Salta och krydda med curry. Häll såsen över ugnsformen och blanda om lätt.
Gratinera i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills det fått fin färg.
Fler bilder på Kasslergratäng med grönsaker och ris
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!