Kasslergratäng med grönsaker och ris

Kasslergratäng med grönsaker och ris

Gratäng med kassler, grönsaker och ris med smak av curry och ananas.

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 8.

Tid: .

Ingredienser

  • 6 dl långkorningt ris (matris)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 500 g kassler
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 3 tomater
  • 1 burk ananasringar
Sås:
  • 3 dl grädde
  • 1 ask (400 g) skinkost
  • 4 dl mjölk
  • 3 tsk curry
  • 1/2 tsk salt

Tillaga så här

  1. Koka riset med köttbuljongtärningen.
  2. Skär kasslern i strimlor och fräs den i stekpanna med den hackade löken.
  3. Hacka paprikan, skär tomatern i bitar och dela ananasringarna i mindre bitar. Blanda ner i stekpannan tillsammans med kasslern och låt det värmas en aning.
  4. Blanda kasslern och grönsakerna med det färdigkokta riset och häll allt i en större ugnsfast form.
  5. Blanda grädden, skinkosten och mjölk i en bunke. Salta och krydda med curry. Häll såsen över ugnsformen och blanda om lätt.
  6. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills det fått fin färg.

Fler bilder på Kasslergratäng med grönsaker och ris

Bild 2 av Kasslergratäng med grönsaker och ris

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.0/5 (2 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.