Kebabskavsgryta
Krämig kebabskavsgryta med ris. En snabblagad och god kebabgryta - väldigt lik den som serveras i skolan.
Kategori:
KöttPublicerat:
2022-04-27Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 700 g kebabkött (fryst)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 gul lök
- 2 paket krossade tomater (à 400-500 g)
- 2 msk tomatpuré
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1-2 krm chilipulver
- 1-4 dl vatten
- 1 köttbuljong eller salt
- Svartpeppar
Till servering- ris
- Turkisk youhurt
- sallad
- ev. pitabröd
Tillaga så här
- Stek kebabköttet i lite olja i en gjutjärnsgryta.
- Hacka löken fint och skär paprikan i bitar.
- När köttet stekts ett par minuter så läggs löken och paprikan ner i grytan. Låt dem bli mjuka.
- Häll ned krossade tomater och tomatpuré. Späd med vatten till önskad konsistens. Ta lite vatten i taget och fyll på mer sen om du önskar.
- Häll ned paprikapulver, chilipulver, köttbuljong (eller salt) samt en nypa svartpeppar. Smaka av mängderna.
- Låt sjuda 10-20 minuter.
- Servera kebabskavsgrytan med ris, sallad och en klick turkisk yoghurt. Servera gärna även pitabröd till så kebabgrytas då kan ätas som en kebab.
Fler bilder på Kebabskavsgryta
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar