Kebabskavsgryta

Kebabskavsgryta

Krämig kebabskavsgryta med ris. En snabblagad och god kebabgryta - väldigt lik den som serveras i skolan.

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 700 g kebabkött (fryst)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2 paket krossade tomater (à 400-500 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1-2 krm chilipulver
  • 1-4 dl vatten
  • 1 köttbuljong eller salt
  • Svartpeppar
Till servering
  • ris
  • Turkisk youhurt
  • sallad
  • ev. pitabröd

Tillaga så här

  1. Stek kebabköttet i lite olja i en gjutjärnsgryta.
  2. Hacka löken fint och skär paprikan i bitar.
  3. När köttet stekts ett par minuter så läggs löken och paprikan ner i grytan. Låt dem bli mjuka.
  4. Häll ned krossade tomater och tomatpuré. Späd med vatten till önskad konsistens. Ta lite vatten i taget och fyll på mer sen om du önskar.
  5. Häll ned paprikapulver, chilipulver, köttbuljong (eller salt) samt en nypa svartpeppar. Smaka av mängderna.
  6. Låt sjuda 10-20 minuter.
  7. Servera kebabskavsgrytan med ris, sallad och en klick turkisk yoghurt. Servera gärna även pitabröd till så kebabgrytas då kan ätas som en kebab.

Fler bilder på Kebabskavsgryta

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.4/5 (5 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.