Smakrika kikärtsbiffar som steks tills de får en gyllene krispig stekyta.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2024-08-08 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
400 g (avrunna) kokta kikärtor
1 liten gul lök, delad i klyftor
2 vitlöksklyftor
0,5 dl hackad persilja
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk falafelkrydda
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 msk olja till stekning
Tillaga så här
Förbered ingredienserna: Placera alla ingredienser till biffarna i en matberedare.
Mixa: Kör matberedaren några varv tills blandningen är helt slät och jämn.
Smaka av: Prova smeten och justera smaken genom att tillsätta mer salt eller kryddor om det behövs.
Låt smeten vila: Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter för att få rätt konsistens.
Förbered stekpannan: Hetta upp en matsked olja i en stekpanna på medelhög värme.
Forma biffarna: Fukta händerna lätt med vatten och forma smeten till biffar.
Stek biffarna: Lägg biffarna i stekpannan och stek dem i ungefär 4-5 minuter på varje sida. Försök att inte vända dem för ofta, eftersom de då kan falla isär.
Varmhåll: Fortsätt med steg 5-7 tills alla biffar är stekta. Lägg dem gärna i en ugnssäker form och förvara i ugnen på ca 100 grader tills alla biffarna är färdigstekta i stekpannan.
Servera: När biffarna är färdiga, servera dem med valfria grönsaker, tzatziki och bröd.
Fler bilder på Kikärtsbiffar
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!