Snabb alltiettgryta på kikärtor och potatis med tydlig smak av curry.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2012-02-06 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 3-4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
3 stora potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 dl matolja
2 tsk ingeföra, helst färsk
1 tsk salt
1 krm chilipeppar (smaka av)
1 tsk gurkmeja
1 dl vatten
1 burk kikärtor eller motsvarande kokta kikärtor
1 tsk garam masala
Till servering
2 dl turkisk yoghurt
Tillaga så här
Skala och skär potatisen i bitar.
Skala och hacka löken.
Värm oljan i en gjutjärnspanna. Fräs potatisen. Häll ner löken efter ett par minuter tillsammans med ingefäran och den pressade vitlöken. Fräs tills löken är mjuk.
Häll ner de krossade tomaterna.
Blanda salt, chilipeppar och gurkmeja med vattnet. Häll kryddblandningen över grytan. Koka 5-6 minuter.
Rör ner de sköljda kikärtorna och garam masala. Koka grytan på svag värme ett par minuter.
Servera kikärtsgrytan med ett gott bröd och en klick yoghurt.
Fler bilder på Kikärtsgryta med potatis och curry
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!