En annorlunda sallad på rödbetor som klyftas och serveras med smulad fetaost.
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2011-11-08 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6-8 portioner.
Tid: .
Ingredienser
6-8 stora rödbetor, ca 800 gram
3 msk matolja
1 msk vinäger
1 pressad vitlök
1 förpackning frysta provensalska örter
1 krm salt
Ev. 100-200 gram fetaost
Tillaga så här
Skölj och koka rödbetorna med skal i rikligt med vatten i 60 minuter.
Byt det kokheta vattnet mot nytt iskallt vatten. Innan rödbetorna svalnat så tas skalet bort genom att klämma på rödbetorna så att skalet lossnar under rinnande kallt vatten.
Klyfta rödbetorna och häll i en bunke.
Blanda olja, vinäger, vitlök och salt i ett glas. Häll över rödbetorna.
Blanda ner de provensalska örterna.
Röd om och strö sedan över smulad fetaost.
Servera som sallad till huvudrätter.
Fler bilder på Klyftade rödbetor som sallad
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!