Knäckig äppelpaj
Äppelpaj med knäckig pajdeg. Enkelt, snabbt och en absolut favorit bland både vuxna och barn.
Kategori:
EfterrättPublicerat:
2011-09-06Uppdaterat:
2021-09-28Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 5 stora äpplen
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl ljus sirap
- 2 msk mjölk
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i kastrull.
- Blanda havregryn, socker, sirap, vetemjöl och bakpulver i en bunke.
- Blanda i mjölk och det smälta smöret.
- Skala och skiva äpplena.
- Lägg äppelskivorna jämnt i en pajform.
- Klicka ut pajdegen över äpplena.
- Grädda äppelpajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pajen skall bli välgräddad och knäckig.
- Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller gräddglass.
Fler bilder på Knäckig äppelpaj
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar