Gammeldags knäckstrutar fyllda med lagom seg knäck och med riktig träpinne.
Kategori: Godis Publicerat: 2011-12-17 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6-8 strutar.
Tid: .
Ingredienser
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
8 träpinnar
2 bakplåtspapper
Tillaga så här
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka i cirka 10 minuter på medelstark värme.
Under tiden knäcken kokar gör du i ordning strutarna. Använd bakplåtspapper som du förslagsvis delar i fyra delar med en sax. Rulla dessa sedan till strutar och tejpa ihop dem så att de håller formen. Ställ strutarna i ett par smala glas så blir det lättare att fylla knäckstrutarna.
Se också till att träpinnarna finns lätt tillgängliga.
Gör kulprovet för knäcken genom att hälla ner lite knäck i ett glas med vatten. Om du i glaset kan forma knäcken till en kula är knäcken färdig. Då blir knäcken något mjuk. Vill du ha hårdare knäck väntar du ytterligare 1-3 minuter.
Fyll knäckstrutarna genom att använda två skedar.
Låt stelna något och stick sedan ner träpinnarna. Låt sedan svalna helt.
Förvara knäckklubborna i kylen.
Hållbarhet knäckstrutarKlubborna håller minst 3 veckor i kylen tack vare att de innehålle så mycket socker och sirap, men varför vänta så länge med att äta upp dem?
Fler bilder på Knäckstrutar
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!