Vår godaste körsbärssaft görs enkelt i en saftmaja eller saftkokare.
Mängd: 1-2 flaskor.
Tid: .
Daniel Lind skrev 2021-07-30: Viveca: Den färdiga saften har mest troligt runnit över och tillbaka mer i ångvattnet. Mest troligt har du kokat för länge, kokat för häftigt eller haft för mycket körsbär+socker för din saftmaja. Håll koll på hur mycket saft som det blir och töm ut allt eftersom om det verkar bli för mycket för saftkärlet. Tänk dock då på att första tömningen ofta innehåller mer socker än sista tömningen. Då brukar jag istället tömma ut i en stor kastrull allt eftersom och sedan när det saftat klart, röra runt och hälla från kastrullen ner i glasflaskorna. Om saften hunnit kallna för mycket så brukar jag värma på den så att det blir fritt från bakterier i flaskorna och att det blir bra vakuum-funktion på locken.
Viveca Pettersson skrev 2021-07-29:
Vad har jag gjort för fel när mycket saft har blandats med det kokande vattnet i nedersta kärlet?
Viveca
Liselott skrev 2011-08-15: Ska testa detta recept i min saftkokare!
Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.