Ljuvligt goda och enkla klassiska köttbullar. Svensk husmanskost när den är som bäst.
Kategori: Kött Publicerat: 2024-03-05 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 40 köttbullar.
Tid: .
Ingredienser
1,25 dl mjölk
5 msk ströbröd
500 g köttfärs (nötfärs)
2 msk gul lök (skalad och fint hackad)
1 ägg
1,5 tsk salt
1,5 krm svartpeppar
smör
Tillaga så här
Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Rör om och låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt nötfärs, lök, ägg, salt och peppar i ströbrödsblandningen. Arbeta ihop köttfärsblandningen ordentligt.
Fukta händerna med lite kallt vatten och forma små köttbullar.
Stek i stekpanna i smör. Lägg inte ned fler än att de går att rulla omkring så att de håller sig runda. Lägg över i en gryta allt eftersom köttbullarna stekts. Häll en deciliter vatten i stekpannas och häll det över köttbullarna i grytan innan nästa omgång köttbullar steks i smör.
Fler bilder på Köttbullar
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!