Enkel och snabblagad köttfärsgratäng. En snabbare, men minst lika god, variant på lasagne.
Kategori: Kött Publicerat: 2013-02-07 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
300 gram okokt pasta
2-3 st morötter
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 msk matolja
400 gram köttfärs
500 gram krossade tomater
2 msk torkad basilika
1 tsk honung
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
Bechamelsås
50 gram margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 stänk vitpeppar
1 krm salt
1-2 dl riven ost
Tillaga så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Riv morötterna fint, hacka löken och pressa vitlöken. Stek alltsammans i en gjutjärnsgryta ca 3 minuter i matoljan.
Blanda ner köttfärsen och bryn den.
Blanda ner krossade tomater, basilika, honung, smulad buljongtärning, salt och svartpeppar. Låt allt koka på måg temperatur medan du lagar bechamelsåsen.
Smält margarinet i en tjockbottnad kastrull. Rör ner vetemjölet. Häll sedan i mjölken lite i taget och vispa ihop såsen. Låt koka upp under omrörning. Smaka av med vitpeppar och salt.
Häll den kokta pastan i en ugnssäker form. Häll sedan på köttfärssåsen och rör om. Häll därefter över bechamelsåsen.
Toppa gratängen med riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna en stund innan servering så smakar gratängen extra gott.
Fler bilder på Köttfärsgratäng
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!