Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa som passar barn och vuxna. Ett recept som inte kräver någon större arbetsinsats.

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 0,75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1,25 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 minuter.
  3. Blanda ner köttfärs och blanda väl, men inte för mycket.
  4. Blanda sedan ner ägg, timjan, rosmarin, tomatpuré, salt och peppar.
  5. Forma till en limpa på en ugnsform.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Gör du limpan smalare blir gräddningstiden något kortare.
  7. Servera t.ex. med potatismos, kokta morotsslantar och en god brunsås.

Fler bilder på Köttfärslimpa

Bild 2 av Köttfärslimpa

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.