Köttfärslimpa
Klassisk köttfärslimpa som passar barn och vuxna. Ett recept som inte kräver någon större arbetsinsats.
Kategori:
KöttPublicerat:
2013-01-18Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 0,75 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1,5 dl mjölk
- 400 g köttfärs
- 1 ägg
- 2 tsk rosmarin
- 1 tsk timjan
- 1 msk tomatpuré
- 1,25 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk i en bunke. Låt svälla 10 minuter.
- Blanda ner köttfärs och blanda väl, men inte för mycket.
- Blanda sedan ner ägg, timjan, rosmarin, tomatpuré, salt och peppar.
- Forma till en limpa på en ugnsform.
- Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Gör du limpan smalare blir gräddningstiden något kortare.
- Servera t.ex. med potatismos, kokta morotsslantar och en god brunsås.
Fler bilder på Köttfärslimpa
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar