En variant av köttfärslimpa med nyttiga kikärtor som blir extra saftig tack vare äpplet. Prova att byta ut köttfärsen till älgfärs för extra viltsmak.
Kategori: Kött Publicerat: 2022-09-14 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
1 st ägg
2 msk ströbröd
2 msk mjölk
1 st stort äpple
1 st gul lök
1 förp. kikärtor, avrunna
500g köttfärs, nötfärs 10%
1 msk smör
400 g broccoli
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
1 kg potatis
Kantarellsås eller brunsås, se separata recept
Tillaga så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en stor bunke och låt svälla ca 10 minuter.
Mixa äpple, lök och kikärtor. Blanda ned i äggblandning. Blanda sedan ner köttfärs, salt och svartpeppar.
Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg ner köttfärsblandningen och forma till en limpa. Tillaga i ugnen ca 30 minuter. Lägg in broccolibuketter på sidan om köttfärslimpan i ugnen efter ca 15 minuter.
Tag ut ur ugnen och salta broccolin. Servera köttfärslimpan med potatis, broccoli och valfri sås.
Fler bilder på Köttfärslimpa med kikärtor och äpple
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!