Köttfärslimpa med kikärtor och äpple

Köttfärslimpa med kikärtor och äpple

En variant av köttfärslimpa med nyttiga kikärtor som blir extra saftig tack vare äpplet. Prova att byta ut köttfärsen till älgfärs för extra viltsmak.

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk mjölk
  • 1 st stort äpple
  • 1 st gul lök
  • 1 förp. kikärtor, avrunna
  • 500g köttfärs, nötfärs 10%
  • 1 msk smör
  • 400 g broccoli
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • 1 kg potatis
  • Kantarellsås eller brunsås, se separata recept

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en stor bunke och låt svälla ca 10 minuter.
  3. Mixa äpple, lök och kikärtor. Blanda ned i äggblandning. Blanda sedan ner köttfärs, salt och svartpeppar.
  4. Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg ner köttfärsblandningen och forma till en limpa. Tillaga i ugnen ca 30 minuter. Lägg in broccolibuketter på sidan om köttfärslimpan i ugnen efter ca 15 minuter.
  5. Tag ut ur ugnen och salta broccolin. Servera köttfärslimpan med potatis, broccoli och valfri sås.

Fler bilder på Köttfärslimpa med kikärtor och äpple

Bild 2 av Köttfärslimpa med kikärtor och äpple

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.