Köttfärspaj enkel

Köttfärspaj enkel

Krämig och fräsch köttfärspaj. Enkel, snabblagad och god med frasig pajdeg.

Kategori: Kött
Publicerat:
Uppdaterat: 2022-03-06
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 150 g smör
Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Köttfärsröra
  • 1 msk smör
  • 350 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl tomatpuré
  • 1-2 tsk oregano
  • salt & peppar
Överst
  • 2 tomater eller 1 burk majs
  • 2 dl riven ost

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, smör och vatten i en bunke.
  3. Bred ut degen i en pajform. Låt kylas ned i kylen 10-15 minuter. Förgrädda sedan i 10 minuter i ugnen.
  4. Gör äggstanningen. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
  5. Fräs köttfärsen i smör med pressad vitlök och hackad gul lök.
  6. Blanda ner tomatpuré och oregano i köttfärsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fyll det nu förgräddade pajskalet med köttfärsen jämnt fördelat. Häll över äggstanningen.
  8. Skär tomaterna i skivor (eller strö majsen jämnt) och fördela de över hela köttfärspajen.
  9. Strö den rivna osten över pajen.
  10. Grädda i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 30 minuter.

Fler bilder på Köttfärspaj enkel

Bild 2 av Köttfärspaj enkel

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Britt-marie skrev 2021-07-02: Ser jätte god ut måste göra den

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.8/5 (44 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Kött

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.